Groep 7/8

​Marsha Koteris (rechts) en Leonie Gerla ​(links) begeleiden groep 7/8. Juf Marsha is het grootste deel van de week in de klas. Juf Leonie vervangt juf Marsha op vrijdag vanwege verlof voor haar Master SEN studie. Daarnaast is juf Leonie eens in de twee weken nog een extra dag in de klas, zodat juf Marsha ICT taken kan doen.  

2122_1709230810000576_LL.jpg

In groep 7/8 vooral veel aandacht voor het steeds meer zelfstandig worden en verantwoordelijk zijn voor de eigen taken en ontwikkeling. De kinderen krijgen huiswerk mee naar huis. Dit kunnen dingen zijn om extra te oefenen, maar ook uitzoekdingen die horen bij de IPC thema's. 

Daarnaast is er aandacht voor de stap naar het voortgezet onderwijs. Wat zijn de keuze mogelijkheden, welke richting past bij mij, wat zou ik graag in de toekomst willen doen, wat zijn mijn talenten, enz. In de loop van het schooljaar wordt er een school voor voortgezet onderwijs bezocht en vindt er een ouderavond plaats over de stap naar het VO.​

Aan het eind van het schooljaar wordt door de hele groep de musical gedaan en gaan ze op kamp. 

De IPC thema's zijn: Hoe wij leren, Klimaat - weer en duurzaamheid, Nederland - waterland, Voeding - een leven lang fit, De wijde wereld - wereldhandel en globalisering, Opgroeien - over sex en relaties, Gevoelens - emoties.


 

​​