Leerlingenraad op de Paulusschool

Leerlingenraad

​​

​​​Een leerlingenraad op de Paulusschool


Leerlingen van de Paulusschool mogen mee beslissen over belangrijke schoolzaken. Er is een leerlingenraad samengesteld uit acht leerlingen van de bovenbouw (groep 5 t/m 8). Deze leerlingen zijn door hun eigen klas gekozen en mogen namens hun klas het woord voeren.

De leerlingenraad komt een aantal keer per jaar bij elkaar om schoolzaken te bespreken. Juf Conny begeleidt de leerlingenraad hierbij. De onderwerpen die besproken worden kunnen de leerlingen uit de leerlingenraad aandragen namens hun klas, maar het kan ook zijn dat de leerkrachten een onderwerp hebben waar ze graag de mening van de leerlingen over horen.

Je mening kunnen geven is heel leerzaam

Tijdens de vergadering van de leerlingenraad worden de onderwerpen die op de agenda staan besproken. Vaak hebben de leerlingen dan al vooronderzoek gedaan bij hun klasgenoten. We maken met elkaar afspraken die de leerlingen dan weer doorgeven of uitvoeren in hun eigen klas. Tot slot wordt iedere vergadering afgesloten met een rondvraag waarbij de leerlingen onderwerpen kunnen aandragen voor de volgende keer.​​​​​​

​​